dimecres, 2 de desembre del 2009

UN ANY FENT ESGRIMA A GIRONA!

Avui es cumpleix el primer aniversari de la creació oficial del nostre club.

Als mesos d'octubre i novembre del 2008, es va fer el primer curset d'iniciació al pavelló de Sant Dalmai. Aleshores, encara no erem un club, però el curset va servir per poder reunir un petit grup de persones (en Fèlix Sànchez, en Pere Vall-llosera, la Maria Rabaneda i en Carles Fité), que van formar la primera junta directiva i van impulsar la creació de la Sala d'Armes de l'Onyar (SAO), la qual va començar a existir oficialment el 2 de desembre del 2008.

Després vam ser acceptats com a club per la Federació Catalana d'Esgrima (FCE) i, més tard, pel Consell Català de l'Esport; el qual, però, ens va fer canviar el nom oficial a "Club d'Esgrima Sala d'Armes de l'Onyar". La veritat és que, quan pensàvem un nom, vam contemplar varies opcions. La primera era SAV (Sala d'Armes de Vilobí)... però SAV ja existia (és el nom de la Sala d'Armes de València). Tampoc podiem dir-nos Sala d'Armes de Girona, perquè ja existeix el SAG (Sala de Armas de Gijón). Després vam pensar en dir-nos "Sala d'Armes de l'Onyar" perquè ens donava un referent geogràfic més gran. La discussió llavors va ser si ens haviem de dir SAO o SADO. Per evitar possibles confusions sobre les activitats del club, vam optar per la primera opció (tot i la defensa aferrisada de la segona opció per part d'algú... del nom del qual no me'n vull enrecordar). Tot i l'ampliació del nom, hem optat per mantenir la forma abreviada SAO, enlloc de CESAO.

Amb tot això, vam engegar el segon curset d'iniciació (amb gran èxit de participació -16 persones-) i vam aconseguir uns quants socis més.

Quan no hi havia curset, seguiem quedant els dissabtes al matí i tiravem pel nostre compte, o bé organitzavem visites esportivo-gastronòmiques al SAM.

Durant l'estiu vam decidir donar un fort impuls al club i vam apostar fort. Es va decidir crear una secció infantil que tingués classes al llarg de tot el curs escolar. Paral·lelament, també quedavem els adults tots els caps de setmana i vam començar a enllaçar els cursos d'iniciació l'un amb l'altre, de manera que s'inaugura un nou curs cada dos mesos, tan bon punt acaba l'anterior. A més, hem passat a federar a tothom.

La situació actual és que hem augmentat el nombre de socis, que disposem d'un lloc cada cop millor per a la pràctica de l'esgrima (haurieu de veure com a quedat el pavelló de Sant Dalmai!... amb un espai dedicat especificament per al SAO) i, a més, acabem d'estrenar material nou gràcies a una subvenció de 1300€, que han donat per sis conjunts de jaqueta, careta, espasa, guant i fil de cos, així com altre material.

Aquest primer any ha estat tota una aventura! Nosaltres n'estem molt orgullosos, i esperem que sigui només l'inici d'una llarga i fructuosa existència.

GRÀCIES A TOTS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada